Tidligere konserter


Petter Wettre Trio

Wettre er en av de mest respekterte musikere på den norske jazzscene. Han har gjennom de siste 10 år hatt med seg bl.a. Arild Andersen, Dave Liebman og Jon Christensen i sine konstellasjoner.

Denne trioen er Wettres seneste musikalske koalisjon. Etter spillejobb i København i fjor treffer Wettre den nyutdannede norske bassisten Julian Haugland på jamsession. Han blir umiddelbart imponert over den unge bassistens sound, harmoniske oversikt og sist men ikke minst – hans evne

Karl Henrik steppet inn på kort varsel på en job i Stockholm i fjor.

Petter Wettre – saksofon
Julian Haugland – bass
Karl Henrik Ousback – trommer

Kim Myhr solo + Parallax/Nilsson

Dobbelkonsert: Solokonsert med kritikerrost gitarist og improvisasjonsmusikk med lysdesign!

Kim Myhr er en markant stemme på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. Ifjor ga han ut All your limbs singing, en plate med seks komposisjoner for 12-strengs gitar som fikk gode anmeldelser i innland og utland. Myhr har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester. Det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009 ble av JazzNytt kalt «En av jazz-Norges mest skjellsettende opplevelser». Myhrs andre verk for Trondheim Jazzorkester hadde premiere under Ultima festivalen 2012, og ble laget i samarbeid med Jenny Hval. Denne musikken utgis på Hubro i januar 2016.

Kim Myhr (gitar)______________________

Parallax/Nilsson presenterer improvisasjonsmusikk og lyskunst i samspill. Lyset er en fjerde improvisatør som aktivt påvirker det musikalske forløpet, i tillegg til å danne en dramaturgisk ramme for forestillingen.

Grunnideen for forestillingen er å transformere et hvilket som helst rom til et eget univers ved hjelp av bandet Parallax’ lydlige landskap og en enkel lysrigg spesielt utviklet for improvisasjon. Det er en leken forestilling som, uten å være konkret, gir assosiasjoner og appellerer til fantasien ved hjelp av farger, kontraster, retning, skygger, refleksjoner og tid. Lyden og lyset følger hverandre i tett samspill gjenonm hele forestillingen, og utøverene har over lang tid utviklet et helstøpt visuelt og musikalsk språk.
Dette er altså ikke en konsert med tradisjonelt lys, men en forestilling der lyset spiller en rolle på egne premisser og opptrer som en improvisatør på lik linje med musikerene i Parallax.

Elisabeth Kjeldahl Nilsson (lysdesign)
Stian Omenås (trompet og perkusjon)
Are Lothe Kolbeinsen (gitar og preparert gitar)
Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer og perkusjon)Karl Seglem Acoustic Quartet

Seglem er en av våre fremste tenorsaksofonister/bukkehornblåsere, og er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Det er vanskelig å sette en merkelapp på Seglem, samtidig som han etter en lang rekke plateutgivelser, har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og norsk folkemusikk møtes i ulike variasjoner og besetninger. I 2010 fikk han tildelt Buddyprisen – norsk jazz høyeste utmerkelse. I Acoustic Quartet, har han med seg Eple Trio, en konstellasjon stjerneutøvere som de siste årene har satt nye fotavtrykk i norsk jazzhistorie. Hans to album med denne kvartetten, Norskjazz.no (2009) og NyeSongar.no (2013), har mottatt overveldende kritikker. Seglem og Eple Trio har virkelig funnet hverandre både i konsertform og på CD. Konsertene blir omtalt som strålende, vakre og innovative. Kvartetten presenterer materiale fra utgivelsene og nye komposisjoner. De går i studio i januar 2016 for å fullføre triologien med live-innspilt jazzkvartett-musikk, med en poetisk norsk egenart de er ganske så alene om å uttrykke.

Karl Seglem (saksofon/bukkehorn/antilopehorn/stemme)
Andreas Ulvo (piano)
Sigurd Hole (bass)
Jonas H. Sjøvaag (trommer)

Lars Andreas Haug Trio

Musikk tiltenkt Galleri Vanntårnets store akustikk fra landets mest aktive tubaist. Lars Andreas Haug Trio springer ut av Lars Andreas Haug band, som stod bak den kritikerroste platen «Conrairo» (2013). Med musikk i bagasjen reiser de over hav og land, i musikk der øst møter vest og nord møter sør. Trioen har tidligere holdt konserter i bl.a. Tyskland og Russland.

Lars Andreas Haug (tuba)Frode Haltli (akkordion)Camilla Susann Haug (vokal)


Anne Lande/Per Husby/Ole Jørn Myklebust

Stille sanger og varme vers. -En poesikonsert om avskjeder i allehelgenstiden

Anne Lande og Per Husby har arbeidet sammen siden 2004, og har gjort et stort antall konserter i kulturhus, teater, litteraturfestivaler, jazz- og viseklubber landet rundt – i tillegg til en rekke konserter i sosialinstitusjoner og kirker. Deres musikalske uttrykk setter teksten i sentrum, og beveger seg lavmælt og nært i grenselandet viser/jazz. Med utgangspunkt i sine kritikerroste CDer ”Sakte Sanger” som kom ut høsten 2006, og «HELT NÆR» fra 2009 har pianisten Per Husby , trompetisten Ole Jørn Myklebust og sangerinnen Anne Lande arbeidet fram konsertprogramet med stille sanger og varme vers. 

Anne Lande: vokal 

Ole Jørn Myklebust: trompet og vokal 

Per Husby: pianoLine og Løvene

Etterlengtet bandlederdebut med spretne låter i grenseland mot jazzrock.

Line Falkenberg har brukt god tid på å forme sin egen kvartett og eget låtmateriale. Hun er kjent som en svært dyktig musiker fra bl.a. «Erling Wicklunds Octopus» og ”Krupka Trio”, som stod bak utgivelsen «jazz ut av salmeskatten» og var å høre på Kongsberg Jazzfestival under 50 års jubilèt. Konserten ble tatt opp av NRK jazzradio og NRK TV. Hennes egen musikk er rytmisk drivende, ofte riffbasert og spretten.

Med seg på laget har hun Andreas Haddeland (gitarer), Finn Guttormsen (bass) og Jarle Vespestad (trommer). -Et 100% Nesoddenband, med forgreininger til de største internasjonale jazzscener.


Morten Qvenild HyPer(sonal) Piano

Morten Qvenild er en av kongerikets mest innovative musikere, og har blitt skamrost for HyPersonal Piano. Nesodden jazzklubb er stolte over å kunne presentere et lokalt navn av en slik størrelse. – Og for å toppe kransekaka, vil vi for anledningen få inn et akustisk piano i Galleri Vanntårnet.

Morten er kjent for mange etter at han i løpet av de siste 15 årene har satt sin tydelige signatur på godt over 50 utgivelser med artister og prosjekter som In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell, Thomas Dybdahl, Susanna and the Magical Orchestra med flere.

I dette soloprosjektet har Morten utviklet hva han selv kaller ”the HyPer(sonal) Piano”. Prosjektet gjennomføres som et stipendatarbeid ved Norges Musikkhøyskole og er en del av det norske programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid. Sagt på fagspråket går arbeidet med ”the HyPer(sonal) Piano” ut på å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på ulike måter i flygelet.

Sagt på en enklere måte: Morten Qvenild har nok en gang forsket seg fram til et innovativt lydbilde. Hans innfallsrike komposisjoner og personlige uttrykk vil legge grunnlaget for en sterk og inderlig konsertopplevelse i Galleri Vanntårnet.


Gard Nilssen Acoustic Unity

Gard Nilssen har vært en svært synlig jazzmusiker de siste årene; spennende band som Bushman’s Revenge, Puma og sPacemoNkey er markante kiler i den nye jazzen. Gard Nilssen Acoustic Unity er kjærlighet til et rent akustisk rom, og rytministeren har fått med seg to like dedikerte musikere: André Roligheten som her åpent nytenker rytmer og melodi og Peter Eldh, ryggraden som bærer et hvert rasende, eller subtilt, skifte med spennende knekk.

André Roligheten – saksofon, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer

SkyDive Trio

SkyDive Trio representerer noe av det aller fineste i norsk, og dermed internasjonal jazz for tida. Sammen med gitarist Thomas T. Dahl og trommeslager Olavi Louhivuori turnerer bassist Mats Eilertsen over hele verden og høster de beste kritikker fra en internasjonal presse.

Vi snakker om et virkelig stjernelag som spiller tidløs, velkomponert og velarrangert musikk, en trio som lytter til hverandre og dermed gir rom for velklingende improvisasjon.

Mats Eilertsen (bass), Thomas Dahl (gitar), Olavi Louhivory (trommer)


Edvard Munch -med hans egne ord

Nesodden jazzklubb presenterer i samarbeid med Kulturisten:

Konsertforestilling med:

Juni Dahr, idé, tekstutvalg, framføringTore Brunborg, saksofonJarle Vespestad, trommer

Tekst: Edvard Munch

Munchs egne tekster er inngang til hans malerier, hvor han beskriver kvinner, venner, natur, havet om kvelden og måneskinn. Hans varhet for menneskelige følelser og relasjoner ses i bildene. Disse motivene inspirerte Juni Dahr til å invitere to av Norges fineste jazzmusikere til å skape denne konsertforestilling. Å høre hans egne ord, innerste tanker om livet, situasjonene og menneskene på bildene gir dyp innsikt i Munchs liv og kompliserte kunstnersinn.

Billettinformasjon:
Sesongkort: 700,-
Dette gir fri entré til samtlige av Nesodden jazzklubbs konserter høsten 2015, og gir medlemsrettigheter i klubben.
Enkeltbilletter: 250,-. Forsalg på https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/nesoddenjazzklubbsesonghost2015/ 
Kort og kontant i døra.

Dørene åpner kl. 1645, og konserten starter til annonsert tid.

Foto: Joanna Butler


© lefthandmade productions 2016