Tidligere konserter

Mazur/Cronholm/Jonsson Trio: Flamingo Sky

Legendariske Marlyn Mazur med gamle samarbeidspartnere i ny trio

Vinterjazz

Marilyn Mazur har spilt fast i bandet til Miles Davis, og spilt med andre storheter som Gil Evans, Wayne Shorter og Jan Garbarek. Hun har også samarbeidet i stor grad med norske musikanter som Jon Balke, Tore Brunborg, Audun Kleive, Nils Petter Molvær og Eivind Aarset. Årsaken til at alle disse, og mange flere, vil være i Mazurs musikalske nærhet er selvsagt hennes ustoppelige kreativitet og ditto utstråling. I 2008 gjorde hun en fantastisk innsats som Artist in Residence under Moldejazz. Her møter hun oss med to glitrende svenske musikanter som lenge har vært en del av det Mazurske univers: vokalisten Josefine Cronholm og gitaristen Krister Jonsson. Konserten inngår i releasetuné for den krtikerroste platen «Flamingo Sky»

Billetter: 250,-
Sesongkort: 750,- Gir fri entré til alle Nesodden jazzklubbs konserter våren 2015.

Forsalg på hoopla.no
https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/sesongvar2015/
https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/mazurcronholmjonssontrio/

10857332 10152556067947274 7604216780594223719 o

Brutter

Storebror Christian Wallumrød (synth, trommemaskiner, elektronikk) har i nærmere 20 år vært en av landets mest markante jazzmusikere og komponister, med internasjonal platekarriere på ECM. Han er kjent fra en rekke samarbeidsprosjekter i tillegg til sine egne ensembler, og leverte så seint som i juli i år et strålende bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester til Kongsberg Jazzfestival.


I den utgaven av TJO spilte også lillebror Fredrik Wallumrød (trommer, elektronikk), som i likhet med storebror er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim. Han er likevel mest kjent som rock- og metalmusiker, med band som Span, El Caco og Dog Almighty som stikkord. Han har også spilt med bl a Lene Marlin og Maria Mena.


Som Brutter «utforsker vi en slags pulsbasert dunk-dunk-musikk, med trommer, maskiner og elektronikk» (Christian), og da duoen spilte på Nasjonal jazzscene i fjor høst, lovet brødrene «saktegående og divergerende pulsmateriale, en blanding av verksted og mørkt dansegulv». Men det var da, hvordan Brutter kommer til å låte i Vanntårnet, er det bare én måte finne ut på: Ved å møte opp lørdag.


Tida går fort, syns vi. Med denne konserten går Nesodden jazzklubb inn i sitt femte år etter nystarten i januar 2011. I alle disse årene har vi hatt samme både priser og system for billetter og medlemsskap. Nå endrer vi det, til det som virkelig er en gavepakke til alle "stamgjestene" våre. Sesongkort erstatter medlemskort, og disse kan kjøpes på hoopla.no, eller i døra. De koster 750 kroner, og gir fri adgang på alle konsertene våre i vår. 


I utgangspunktet har vi satt opp 10 konserter, men så har vi plutselig fått inn en ekstra godbit allerede 24 januar, med gruppa Parallax i Vanntårnet. Info om den kommer vi tilbake med. Om sesongkortet gjelder for ekstrakonserter også? Selvsagt.


Men aller først, altså - hjertelig velkommen til Brutter, i Vanntårnet, lørdag 17 januar. Dørene åpner kl 17, konserten starter ca et kvarter etterpå, og varer i ca en time. Sesongkort kr 750. Enkeltbillett kr 200.

unnamed

 

Parallax

Improvisasjonsensemblet PARALLAX slapp sin tredje plate “Den tredje dagen” på NORCD i desember 2014. Releaseturnéen legger turen innom Nesodden jazzklubb og Galleri Vanntårnet lørdag 24.januar.

Etter to plateutgivelser der friimprovisasjon har vært utgangspunktet for musikken, ønsket Parallax denne gangen å gjøre noe nytt. De inviterte derfor musiker og komponist Rob Waring til å produsere platen gjennom tre fantastiske døgn i Ocean Sound Recordings i havgapet på Giske utenfor Ålesund.Med utgangspunkt i enkle skisser og strukturer utviklet bandet i samarbeid med Waring materialet på plata, gjennom en spennende, kreativ og lærerik prosess. Det nye for Parallax som improvisasjonensemble var å benytte studioets muligheter for klipping, pålegg og tilskrudde klanglige nyanser. Når bandet presenterer materialet fra ”Den tredje dagen” i konsertform, er det allikevel ikke en gjengivelse av platen tone for tone. Parallax er som skapt for Galleri Vanntårnets akustikk, og vi ser fram til dette!

Stian Omenås – trompet/perkusjon
Are Lothe Kolbeinsen – gitar
Ulrik Ibsen Thorsrud – trommer/perkusjon

Ekstrakonsert i forhold til oppsatt program. -Men sesongkortet gjelder jammen her også!

Billetter: 200,-
Sesongkort: 750,-
Dørsalg. Kort og kontant.
Forsalg billetter: https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/parallax/
Forsalg sesongkort: https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/sesongvar2015/

Konserten starter ca kl.17.15 og varer omlag en time.
Fra Oslo: Båt kl.1632 fra Aker Brygge, og ca 5 min med korresponderende buss 1631/621 til Tangenåsen. Ca 100 m gange derfra.

Konserten er støttte av Norsk Kulturråd og Norsk Jazzforum.
Foto: Andreas Ulvo


Krupka Trio

Vinterjazz: Krupka Trio

Salmer som jazz 

– Med Nesoddensaxofonist Line Falkenberg i spissen


Krupka Trio inspireres av gamle salmer og gir dem nytt liv gjennom nye arrangement. Det harmoniske og melodiske språket er stort sett tonalt og hver konsert med sine improvisasjoner blir en enestående opplevelse av salmenes egenart. Velkommen til en ny opplevelse, enten du er glad i salmer eller glad i jazz – eller begge deler. 


Bandet stod bak den kritikrroste platen «Salmer I Jazzdrakt Vol.1″ som ble gitt ut på Hazeljazz høsten 2014, og var å høre under Kongsberg jazzfestival 2014.


Line Falkenberg (saxofon)

Tine Asmundsen (bass)

Ulf Krupka (piano, orgel)


Billetter: 200,-. 

Sesonkort: 750,- Gir fri entré til alle Nesodden jazzklubbskonserter våren 2015.


Forsalg på hoopla.no

https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/krupkatrio/

https://nesoddenjazzklubb.hoopla.no/sales/sesongvar2015/


Dørsalg: Kort og kontant.


Dørene åpner kl.17.00, og konserten starter et lite kvarter etter.

Skoklefall kirke ligger i Kapellveien 3, 1450 Nesoddtangen. 


Fra Oslo: Båt kl.1632 fra Aker brygge, og noen få minutter med korresponderende buss 611 til Skoklefall kirke kl.17.03. ca 100m fra busstoppet.

10931526 10152555585987274 8955962705918478336 o© lefthandmade productions 2016