Tidligere konserter

1982 med Trygve Seim

Jazz møter folkemusikk i et vakkert overflødighetshorn av formidlingsevne

1982 må kunne kalles en supergruppe innen moderne, improvisert kammermusikk", skrev Natt&Dag. Dagsavisen beskrev musikken til 1982 som "heimstadjazz". Instrumenteringen er uvanlig. Så vidt vi vet er det ingen andre som spiller improvisert musikk med trøorgel, trommer og hardingfele. Det gir 1982 et klanglig særpreg, men også musikalsk går de sin egen vei: "Vi er ikke redde for å bevege oss over i et sårt, harmonisk og melankolsk terreng. Det rommet er ikke stengt for oss." uttalte trommeslager Øyvind Skarbø i et intervju med Natt&Dag. Nils Økland: "Samtidig har jo jeg spilt mye balkanmusikk, mens Øyvind og Sigbjørn også har reist rundt og jobbet med musikk og musikere fra hele verden. Så vi har en nysgjerrighet og åpenhet som kanskje ligger som et bakteppe når vi spiller." 

Når denne trioen har med seg saxofonist Trygve Seim i lørdagens Vanntårnkonsert, er det bare å skru opp forventningene!

Nils Økland (fele/hardingfele), Trygve Seim (sax), Dagfinn Apeland (trøorgel), Øyvind Skarbø (trommer).


PlopiSaxofonfenomenet Hanna Paulsberg med ny kvartett!


Plopi består av et stjernelag kjent fra en lang rekke band som Jaga Jazzist, Trondheim Jazzorkester, Hanna Paulsberg Concept, Ensemble Denada, Ola Kvernberg Trio, Skadedyr m.m. Saxofonisten Hanna Paulsberg har vunnet den prestisjetunge tittelen Young Nordic Jazz Comets og Trondheim Jazzfest Ungs Talentpris og har sammen med bl.a. bassist Fredrik Luhr Dietrichson gitt ut de to kritikerroste albumene ”Waltz for Lilli” og ”Songs for Josia”. Trombonist Erik Johannessen og Hanna Paulsberg vant nylig Spellemannspris i klassen for Jazz med Marius Neset og Trondheim Jazzorkester.

Plopi spiller musikk inspirert av Disney, av hip hop, Dan Peter Sundland og litt mer. Det er et band der sjangermiksing står høyt på dagsorden, og guilty pleasures kanskje ikke lenger er så guilty.

Plopi ønsker å gi publikum en konsert som er kul, glad, tøff og litt trist. Gled deg!


Hanna Paulsberg: Saxofon

Erik Johannessen: Trombone

Erik Nylander: Trommer

Fredrik Luhr Dietrichson: Bass

10996227 10152629555647274 440876987391560409 o

Foto: Johannes Selvaag


© lefthandmade productions 2016