Tidligere konserter

Honest John

Imøtekommende jazz utenom allfarvei, hyllet av et samlet kritikerkorps!

Honest John tar pulsen på området hvor jazz og samtidsmusikk både tar slutt og begynner på samme tid. Med begge musikktradisjoner godt representert i bandet, smeltes det sammen et sanseinntrykk av dimensjoner i en finskåret blanding av ferdigharmonisert materiale og løsere strukturer. Her er improvisasjon i seg selv en komposisjonsteknikk, og vi får elementer fra hollandsk frijazz med melodisk inspirasjon fra samtidsmusikken til en hybrid av kantete rytmer og positiv energi. Bandleder og opphavsmann er Klaus Ellerhusen Holm.

De fem musikerne i bandet er sammensatt av noen av de ledende yngre utøverne i landet, som allerede har oppharbeidet seg en kompetanse av internasjonal tyngde gjennom band som Zanussi 5, Ballrogg, Trondheim Jazzorkester, Sinepuxent, Ola Kvernberg Trio og Sheriffs of Nothingness.

Klaus Ellerhusen Holm (saksofon, klarinett) 

Ole-Henrik Moe (fiolin, bratsj)

Kim Johannesen (gitar) 

Ola Høyer (bass)

Erik Nylander (trommer)


Chris Corsano & Mette Rasmussen Duo

Lovprist saxofonist i duo med trommisen til Björk!

Mette Rasmussen er kjent som en svært aktiv musiker på jazzscener over hele Europa. Den Trondheimbosatte dansken beskrives av Salt Peanuts som «…et hode fullt av idéer, som hun klarer å forfølge helt ut…» Selveste Downbeat har omtalt henne som ”young Scandinavian saxophone sensation” i forbindelse med anmeldelse av Corsano/Rasmussen-konsert under Købehavn jazzfestival 2014.

Chris Corsano er kjent som trommisen til Björk, men i dette formatet er det en noe annen palett som tas i bruk. Den britiske er kjent fra en rekke band og samarbeid innen alternativ rock og frijazz, og omtales som «…one of the most exiting drummers on the planet».

Duoformatet med disse to kraftsalvene, byr på improvisasjonsbasert musikk som er magneter for musikkpressens godord!

Chris Corsano (trommer)
Mette Rasmussen (saxofon)


© lefthandmade productions 2016