Tidligere konserter

Nypan Trio

Nypan Trio spiller jazzmusikk med referanser til artister som George Benson og Dr. Lonnie Smith. Musikken er melodisk, hardt svingende og full av soul. Låtene består i hovedsak av orginalskrevet musikk, men det kan også bli servert en og annen "cover-låt".. Bandet oppstod i 2011 og debuterte under julejazzen i Trondheim samme år. Bandet har også gjort en innspilling som vil bli gjort tilgjengelig for jazz-massene i løpet av høsten 2014.

unnamed


Vilde&Inga

free improvised music, featuring violin and double bass. By exploring nontraditional approaches to the instruments, the duo greatly expands their timbre palette. The wide horizons of colour allow the music to develop slowly and organically, yet with a keen underlying sense of compositional form. Vilde Sandve Alnæs and Inga Margrete Aas are classically trained musicians from Norway. They started to play together in 2010 and have studied at The Norwegian Academy of Music in Oslo. Vilde&Inga regularly plays concerts both in Norway and internationally. They have also played with Sidsel EndresenIngar ZachChristian WallumrødIvar GrydelandHenrik Munkeby NørsteboXavier CharlesEspen Reinertsen, Eivind Lønning and with the quartet Dans les Arbres. Festivals they have visited include Only Connect Festival of Sound, Vinterlyd festival, Ultima – Oslo Contemporary Music Festival and Sound Disobedience. Vilde&Inga’s first album, Makrofauna, will be released on ECM March 2014!Come Shine


TURNÉ 2014 : RED AND GOLD

Erlend Skomsvoll - piano og arrangementer Live Maria Roggen - vokal

Sondre Meisfjord - bass

Håkon Mjåset Johansen - trommer


Våren 2014 slapp den gjenforente kvartetten Come Shine nytt album til panegyriske omtaler, holdt en gedigen releasekonsert i Den Norske Opera og tre påfølgende festivalkonserter, der utsolgte hus og dundrende respons bekreftet at Come Shine fortsatt er blant landets aller beste liveband:

Adresseavisa, 12. april 2014: “Selv om albumet har fått utelukkende femmere og seksere av anmelderne, er det ingen selvfølge at publikum på nytt skal omfavne dem. Konserten fredag levnet ingen tvil om at publikum fortsatt elsker Come Shine. Og at kjærligheten er gjensidig. Konserten var så og si uten dødpunkter. (...) De har en tilnærming som får hver låt til å høres frisk og unik ut, med et vell av detaljer, en imponerende dynamikk og enkeltprestasjoner til å måpe av, i uventede arrangementer.”

Avisa Hordaland, 13. april 2014: ”Truleg samlar ein gjeng avlidne låtskrivarar og tekstforfattarar seg i sin musikkhimmel og applauderer høglydt kvar gong Come Shine går på scena. Det er i alle fall det einaste fornuftige. (...) Det swingar aldeles rått når Meisfjord og Mjåset Johansen slår seg lause, og Skomsvoll tek av frå piano- eller Fender Rhodes-krakken. Og har me i dag ein betre jazzsongar enn Live Maria Roggen her i landet?”

JazziNorge.no, 23. mai 2014: “Come Shines formidable comeback viser heller ikke tegn til stagnasjon. Jeg har aldri før hørt Live Maria Roggen, Erlend Skomsvoll, Sondre Meisfjord og Håkon Mjåset Johansen skinne så fritt og dristig innenfor bandets egendefinerte standardrammer, og så lenge ikke sømmene revner, er det ingen grunn til ikke å forfølge den retningen videre, gjennom de mange konsertene som står på Come Shine-timeplanene utover høsten.”

Bakgrunn

Come Shine ble kjent for sine uredde og fantasifulle versjoner av jazzens standardlåter etter debuten i 1999. I 2004 tok kvartetten en pause, men fra 2011 begynte de å spille konserter på ny.

- “Vi trengte et opphold for å utvikle oss som individuelle musikere på hver vår kant,” forklarer vokalist Live Maria Roggen, “men når vi begynte å spille sammen kom vi veldig fort inn i det igjen.”

I august 2013 gikk bandet i studio for å spille inn sitt nye repertoar. Fire dager i legendariske Atlantis Studio i Stockholm resulterte i nytt album.

- “Du vet når en gruppe mennesker får til noe som er større enn summen av hver enkel person?” spør pianist Erlend Skomsvoll, “Slik har det vært for oss å spille sammen igjen. Og sammenlignet med tidligere er vi friere i forhold til sjanger og uttrykk.”

Kontakt: hakonjoh@gmail.com /tel:9517 2271

COME SHINE TURNÉ 2014 : RED AND GOLD

Plateanmeldelser, Red And Gold:

Dagbladet, 5. mars 2014: “STANDARD: SKYHØY! Det er et ganske så suverent sammenskrudd, men likevel dristig og armslagsinsisterende Come Shine som beveger seg mellom tandre ballader og kokende modernisme i denne fjerderunden. (...) Hver eneste låt byr på et vell av detaljer som ikke er hverdagskost på verken norske eller utenlandske album. Vi snakker m.a.o om et norsk band i internasjonal toppklasse, vel å merke målt etter prestasjon, ikke etter hype og pr-budsjett.”

Terningkast 6

Aftenposten, 7. mars 2014: “BETAGENDE MUSISERING. Kvartetten Come Shine besitter en unik, gledesstrålende lydhørhet for en sangs indre vesen og nerve. For dem er det ikke nok bare å gjøre dem til sine egne, det må føles naturlig, oppleves spontant – og melodien må vise seg levedyktig i sine nye gevanter. (...) På alle vis eier de disse velkjente sangene.”

Terningkast 5

Bergens Tidende, 12. mars 2014: “Nå kommer altså «Red And Gold» der kvartetten fortsetter sine suverene tolkninger av standarder fra jazzen og musikalenes verden. Og «verdens beste coverband» får dem virkelig til å skinne. Kvartetten varierer musikken enda mer enn i sin forrige periode, og det gjør bandet ekstra interessant.”

Terningkast 6

Dag og tid, 14. mars 2014: “Enkelt er det ikkje. Det høyrest berre slik ut. (...) Come Shine har gjort det igjen – meir groovy, ein tanke mørkare og med meir levd liv denne gongen.”

Høsten 2014 legger kvartetten ut på Norgesturné for å presentere repertoaret fra Red And Gold for publikum på ulike kanter av landet:

8 sept 9 sept 9 sept 10 sept 11 sept 12sept

10 okt 11 okt 12 okt 13 okt

Støren kulturhus

Trøndertun fhs

Inderøy Jazzklubb, Øyna

Levanger (FiNT), Røstad scene Steinkjer (FiNT), Dampsaga kulturhus Røroskulturhus

Jølster, Jazz på Jølst Ålesund, Teaterfabrikken Fosnavåg konserthus Frei kirke

14 okt 15 okt 16 okt 17 okt 18 okt

28okt 29 okt 30 okt 31 okt 1 nov

Volda Jazzklubb

Nøtterøy kulturhus

Nesodden jazzklubb, Hellviktangen Skien, Ibsenhuset

Larvik, Bølgen Kulturhus

AskerKulturhus

Oslo, Nasjonal Jazzscene Victoria Kolbotn, Kullebunden jazz i Kolben Modum kulturhus

Brandbu, Huset, Hadeland Jazzklubb

Kontakt: hakonjoh@gmail.com /tel:9517 2271

Come shineWhom

Whom er en spennende kvartett med sans for topp stemning og fint samspill. Bandet består av fire musikere fra det ganske land, som etter å ha møtt hverandre på Norges Musikkhøgskole, der samtlige har studert/ forsker, bestemte seg for å spille sammen. Med inspirasjon fra jazzhistorien i Europa og USA, så vel som populærkulturen gjennom de siste femti årene ispedd folkemusikk fra Norge og Afrika skaper Whom sitt eget lydbilde. Bandet tar utgangangspunkt i egne låter og har fokus på å utforske og tilføre sine egne stemmer til komposisjonene. Resultatet er rytmisk, groovy musikk med fri tilnærming til improvisasjon.


Medlemmene er kjent fra band som BMX, Mopti, Karokh og Mongrel.


Stian Andreas Andersen – Bass

Njål Ølnes - Saxofoner

Thomas Litleskare – Trompet

Andreas Wildhagen – Trommer


Whom pressebilde© lefthandmade productions 2016