Tidligere konserter

Petter Wettre Trio

Wettre er en av de mest respekterte musikere på den norske jazzscene. Han har gjennom de siste 10 år hatt med seg bl.a. Arild Andersen, Dave Liebman og Jon Christensen i sine konstellasjoner.

Denne trioen er Wettres seneste musikalske koalisjon. Etter spillejobb i København i fjor treffer Wettre den nyutdannede norske bassisten Julian Haugland på jamsession. Han blir umiddelbart imponert over den unge bassistens sound, harmoniske oversikt og sist men ikke minst – hans evne

Karl Henrik steppet inn på kort varsel på en job i Stockholm i fjor.

Petter Wettre – saksofon
Julian Haugland – bass
Karl Henrik Ousback – trommer

Kim Myhr solo + Parallax/Nilsson

Dobbelkonsert: Solokonsert med kritikerrost gitarist og improvisasjonsmusikk med lysdesign!

Kim Myhr er en markant stemme på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. Ifjor ga han ut All your limbs singing, en plate med seks komposisjoner for 12-strengs gitar som fikk gode anmeldelser i innland og utland. Myhr har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester. Det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009 ble av JazzNytt kalt «En av jazz-Norges mest skjellsettende opplevelser». Myhrs andre verk for Trondheim Jazzorkester hadde premiere under Ultima festivalen 2012, og ble laget i samarbeid med Jenny Hval. Denne musikken utgis på Hubro i januar 2016.

Kim Myhr (gitar)______________________

Parallax/Nilsson presenterer improvisasjonsmusikk og lyskunst i samspill. Lyset er en fjerde improvisatør som aktivt påvirker det musikalske forløpet, i tillegg til å danne en dramaturgisk ramme for forestillingen.

Grunnideen for forestillingen er å transformere et hvilket som helst rom til et eget univers ved hjelp av bandet Parallax’ lydlige landskap og en enkel lysrigg spesielt utviklet for improvisasjon. Det er en leken forestilling som, uten å være konkret, gir assosiasjoner og appellerer til fantasien ved hjelp av farger, kontraster, retning, skygger, refleksjoner og tid. Lyden og lyset følger hverandre i tett samspill gjenonm hele forestillingen, og utøverene har over lang tid utviklet et helstøpt visuelt og musikalsk språk.
Dette er altså ikke en konsert med tradisjonelt lys, men en forestilling der lyset spiller en rolle på egne premisser og opptrer som en improvisatør på lik linje med musikerene i Parallax.

Elisabeth Kjeldahl Nilsson (lysdesign)
Stian Omenås (trompet og perkusjon)
Are Lothe Kolbeinsen (gitar og preparert gitar)
Ulrik Ibsen Thorsrud (trommer og perkusjon)Karl Seglem Acoustic Quartet

Seglem er en av våre fremste tenorsaksofonister/bukkehornblåsere, og er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Det er vanskelig å sette en merkelapp på Seglem, samtidig som han etter en lang rekke plateutgivelser, har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og norsk folkemusikk møtes i ulike variasjoner og besetninger. I 2010 fikk han tildelt Buddyprisen – norsk jazz høyeste utmerkelse. I Acoustic Quartet, har han med seg Eple Trio, en konstellasjon stjerneutøvere som de siste årene har satt nye fotavtrykk i norsk jazzhistorie. Hans to album med denne kvartetten, Norskjazz.no (2009) og NyeSongar.no (2013), har mottatt overveldende kritikker. Seglem og Eple Trio har virkelig funnet hverandre både i konsertform og på CD. Konsertene blir omtalt som strålende, vakre og innovative. Kvartetten presenterer materiale fra utgivelsene og nye komposisjoner. De går i studio i januar 2016 for å fullføre triologien med live-innspilt jazzkvartett-musikk, med en poetisk norsk egenart de er ganske så alene om å uttrykke.

Karl Seglem (saksofon/bukkehorn/antilopehorn/stemme)
Andreas Ulvo (piano)
Sigurd Hole (bass)
Jonas H. Sjøvaag (trommer)

© lefthandmade productions 2016