Morten Qvenild HyPer(sonal) Piano

Morten Qvenild er en av kongerikets mest innovative musikere, og har blitt skamrost for HyPersonal Piano. Nesodden jazzklubb er stolte over å kunne presentere et lokalt navn av en slik størrelse. – Og for å toppe kransekaka, vil vi for anledningen få inn et akustisk piano i Galleri Vanntårnet.

Morten er kjent for mange etter at han i løpet av de siste 15 årene har satt sin tydelige signatur på godt over 50 utgivelser med artister og prosjekter som In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell, Thomas Dybdahl, Susanna and the Magical Orchestra med flere.

I dette soloprosjektet har Morten utviklet hva han selv kaller ”the HyPer(sonal) Piano”. Prosjektet gjennomføres som et stipendatarbeid ved Norges Musikkhøyskole og er en del av det norske programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid. Sagt på fagspråket går arbeidet med ”the HyPer(sonal) Piano” ut på å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på ulike måter i flygelet.

Sagt på en enklere måte: Morten Qvenild har nok en gang forsket seg fram til et innovativt lydbilde. Hans innfallsrike komposisjoner og personlige uttrykk vil legge grunnlaget for en sterk og inderlig konsertopplevelse i Galleri Vanntårnet.


© lefthandmade productions 2016